Octavian Berceanu

Începe lupta pentru București în cadrul USR. Deși părea o formalitate, Vlad Voiculescu va avea un contra-candidat puternic în cadrul alegerilor interne. Garda veche strânge rândurile în spatele unui contracandidat surpriză. Calculul matematic este în defavoarea favoritului lui Dacian Cioloș.

Octavian Berceanu și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al USR București. Acest lucru arată că vechea gardă din partidul fondat de Nicușor Dan nu dorește să cedeze fără luptă în fața ascensiunii oamenilor lui Cioloș.

Octavian Berceanu – profil de candidat

Octavian Berceanu

Berceanu este inginer silvic și are un master în Rețele de Transport la Universitatea Transilvania din Brașov și unul în Managementul Proiectelor Europene la Universitatea București. El este în prezent comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. Din această postură a căpătat notorietate prin acțiunile concertate pe care le-a întreprins în ultima perioadă.

Spre deosebire de Vlad Voiculescu, Octavian Berceanu a performat în funcția pe care o ocupă și a reușit să iasă în evidență prin descinderi surpriză la poluatori, prin faptul că a declanșat un adevărat război împotriva celor care importă deșeurile Europei în România. Mii de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în țară de la numirea lui Berceanu, iar descinderile la firmele care ard deșeuri au devenit un lucru obișnuit.

Modestia și lipsa unor artefacte care să arate că cineva îl împinge de la spate pe Berceanu reprezintă atuuri importante în viziunea membrilor USR. Fără să beneficieze de un aparat de partid care să-l promoveze, Octavian Berceanu a făcut ca multă lume să află că există Garda Națională de Mediu.

Dezavantajele lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu 22 e1624312716919Vlad Voiculescu a ținut-o dintr-o înfrângere într-o înfrângere. Nu a reușit să obțină candidatura pentru funcția de primar al Capitalei. A eșuat și în încercarea de a performa ca vice-primar. Mandatul de la Ministerul Sănătății a fost un dezastru total pentru USR care a pierdut puncte din cauza lui Voiculescu.

Apropiații săi au ajuns în funcții după cele mai social-democrate reguli. România a pierdut unicul centru de transplant de plămâni. Secretar de stat a fost o absolventă de Teologie. Prestația publică a fost lamentabilă. Până și mult așteptatul film despre Colectiv a pierdut premiul Oscar.

Profilul general al lui Voiculescu este încet, încet detestat de membri simpli ai USR. Susțin de unchiul Nik din industria farmaceutică. Școlit la Viena și metamorfozat din economist în specialist în medicină. Voiculescu pare să cadreze prea tare cu imaginea copiilor de securiști care au făcut școli pe bani mulți în străinătate. Ei opresc ascensiunea în partid a tinerilor normali. Membrii USR care nu au avut altă posibilitate în afară de universitățile autohtone.

Membrii simpli ai USR pot să declanșeze revoluția

Deși notorietatea lui Vlad Voiculescu este mai mare în afara partidului, cei 4000 de membri ai USR București reprezintă un public aparte. La alegerile interne câștigate cu precădere de membri PLUS susținuți tacit de oamenii lui Claudiu Năsui au votat ușor peste 2000 de oameni. Practic, gruparea lui Voiculescu a strâns cel mult 1200 de voturi.

Un candidat serios va accesa cu siguranță cele 800 de voturi date pentru candidații din vechiul USR. Va lua cea mai mare parte dintre cele 2000 de sufragii neexprimate.

Avantajul lui Octavian Berceanu vine din faptul că la USR, președintele nu este votat de delegații filialelor. Este un vot popular, iar lipsa de popularitate al lui Vlad Voiculescu în special și a PLUS în general este în creștere în rândul membrilor simpli care s-au înscris în partid pentru a reforma politica.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *