factura energie 1

Facturile la energie vor fi refăcute, a spus premierul Nicolae Ciucă. Toate facturile greșite care au fost trimise românilor vor fi stornate și apoi reemise corect, a spus premierul, luni seară, după ce tot mai mulți români s-au plâns că au primit facturi aberante de la furnizorii de servicii.

Din discuțiile pe care le-am avut, s-a constatat că cifra a depășit 1 milion de facturi greșite. Vrem să luăm măsurile necesare ca să nu mai avem astfel de greșeli, care sperăm că nu sunt voit făcute.

Ușa este suficient deschisă la nivelul guvernului (…) În acest moment a rămas să avem o discuție cu distribuitorii și furnizorii. Vom detalia celelalte elemente tehnice care vor fi cuprinse în ordonanța Guvernului.

Decizia este cât se poate de clară la nivelul guvernului. Acele facturi trebuie să fie stornate și refăcute”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Timp de două luni, prețurile la gaze și curent electric vor fi plafonate, a mai spus prim-ministrul, iar asta, începând cu 1 februarie.

Luni, PSD a anunțat măsurile pe care le propune în contextul crizei, pentru a diminua facturile la energie primite de populație.

O foarte mare amenințare pe care o avem este aceea că, dacă ne uităm astăzi în comparatorul ANRE, vom vedea că toate ofertele încep de la valori peste un leu la energie electrică, sunt de la 1,14 până la aproape un leu și jumătate la energie activă, și atunci la o factură cu un consum de 200 kWh, cu un preț de 1,14 RON, deci am luat prețul minim, am avea o valoare a facturii de 271,21 de RON. În propunerea PSD, am avea valoarea de 140 de RON”, a declarat Radu Oprea.

Purtătorul de cuvânt al PSD a vorbit și despre situația facturilor la gaze.

La gaze, un contract cu un preț existent deja, care ar însemna o contractare în urmă cu câteva luni, la un preț de 0,21 RON/kWh, la o cantitate de 350 de mc, factura ar fi astăzi de 927 de lei. Dacă s-ar aplica propunerile pe care PSD le face, am avea o valoare a facturii de 584 de lei.

În același timp, dacă ne uităm la ofertele care există astăzi în piață și luăm cea mai mică ofertă, de 0,7 lei/kWh, factura de bază la aceeași cantitate de 350 de mc ar fi de 3.090 de lei. Dacă s-ar aplica măsurile pe care PSD le propune, am avea o valoare a facturii de 1.113 lei”, a adăugat social-democratul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *