O firmă austriacă a câștigat licitația de modernizare la Henri Coandă
O firmă austriacă a câștigat licitația de modernizare la Henri Coandă

O firmă austriacă a câștigat licitația de modernizare a celui mai important aeroport de la noi, Henri Coandă. SC Porr Construct va primi aproximativ 308 milioane de lei pentru modernizarea pistelor de rulare de pe aeroportul Otopeni, cel mai mare contract de investiții în acest domeniu din ultimii zece ani.

Compania austriacă SC Porr Construct a câștigat un contract de aproape 308 milioane lei pentru creşterea capacităţii operaţionale a infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Este cel mai mare contract de investiţii la CNAB din ultimii 10 ani, potrivit B1TV.

Investiţia vizează lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor, lucrări ce se vor finaliza în doi ani şi vor avea o garanţie de 109 luni.

Lucrările vor creşte capacitatea operaţională a Aeroportului Henri Coandă, pentru optimizarea condiţiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum şi pentru majorarea numărului de poziţii de parcare”, a transmis CNAB, într-un comunicat.

Contractul, în valoare de 307,968 milioane lei, fără TVA, prevede servicii proiectare şi asistenţă în valoare de 18,227 milioane lei şi lucrări propriu-zise de execuţie în valoare de 289,741 milioane lei.

Anunțul câștigării licitației pentru modernizarea Aeroportului Otopeni a fost făcut în contextul în care unele voci publice au cerut boicotarea companiilor austriece ce activează în România, dat fiind că liderii austrieci au anunțat că se opun aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *