Florin Cîțu nu a încercat să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale, arată un comunicat al Guvernului, care vine după ce în presă au apărut informații că premierul ar fi ,,mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA”.

În CV-ul oficial, Florin Cîțu spune că a făcut masteratul la Iowa State University în perioada 1997-1999 și că în perioada 1999 și 2002 a urmat un program de doctorat, fără disertație. În presă a apărut însă informația că premierul și-a obținut diploma de master abia în 2002.

Reacția Guvernului după ce premierul a mințit în CV: „Florin Cîțu a fost de bună-credință când și-a redactat CV-ul”

„În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală”, se arată în comunicat.

„În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master”, potrivit Guvernului.

„Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Faptul că premierul Florin Cîțu a obținut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *