Florin Cîțu, liderul PNL, ar fi de acord cu cedarea Ministerului Justiţiei către PSD, însă liberalii să păstreze funcţia de premier şi cea de ministru al Finanţelor, susţin surse politice din PNL. Însă opinia lui Cîţu nu e agreată de toţi liberalii din tabăra sa, care ar vrea menţinerea Justiţiei.

Ideea lui Florin Cîţu nu este agreată de liderii din echipa sa. „Nu avem cum să cedăm Justiţia”, a declarat unul dintre vicepreşedinţii liberali. Surse din PNL susţin pentru „Adevărul” că pe linie prezidenţială li s-a cerut să nu piardă la negocieri, Justiţia, Energia, Educaţie şi Externele.

„Putem discuta despre reforma Constituţiei, reforma administrativ-teritorială. Sunt însă linii roşii pentru PNL – reforma justiţiei este pentru noi un punct nodal, nu vom opri reforma. Vom propune un ministru al Justiţiei acceptat de populaţie”, a declarat Rareş Bogdan după ședința alături de Florin Cîțu.

Liderii PNL au votat, luni seara, în ședința Biroului Politic Național, pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD. Condițiile de negociere sunt construirea unui guvern în jurul unui premier PNL, program de guvernare plecând de la măsurile liberale și parteneriat cu președintele. Au fost 48 de voturi „pentru” și 22 de voturi „împotrivă”.

„Biroul Politic Național al PNL, reunit astăzi în ședință statutară, a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorități care să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depășită criza politică și sanitară. A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare. Negocierile vor avea loc începând de mâine, cu o fișă de parcurs clară, legată de obiectivele din programul de guvernare al PNL”, a anunțat partidul Florin Cîțu.

„De asemenea, PNL va prezenta în cadrul acestor negocieri, decizia noastră fermă că orice majoritate va trebui să respecte parteneriatul PNL cu Președintele Klaus Iohannis. Respectarea parteneriatului cu Președintele României este o solicitare absolut necesară pentru ca aceste discuții să poată avea rezultate concrete”, se mai arată în comunicatul transmis de PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *