Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că va negocia cu parlamentarii pentru susținerea Guvernului pe care-l conduce. „Vom vorbi doar cu parlamentarii responsabili”, a precizat Cîțu. Întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic, Cîțu a spus: „Nu! Ar fi un gest iresponsabil”.

Premierul Cîțu a fost întrebat despre strategia pe care o va adopta în timpul dezbaterilor despre moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Nu pot să vă dezvălui strategia pentru a câștiga un război, sunt multe lucruri de făcut, nu ne permitem nicio zi fără Guvern”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință la Palatul Victoria.

Totuși, premierul Cîțu a dezvăluit faptul că va negocia cu toți parlamentarii care sunt „responsabili”, indiferent de partidul din care fac parte.

„Aruncă țara în haos, eu cred că există și parlamentari responsabili în România, cu aceia vom discuta. Este vorba despre parlamentarii care pun mai sus de interesul propriu și de partid pe cel național”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic și guvernamental.

„Nu! Ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să își dea propriul guvern jos, ceea ce nu o să facem niciodată. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern”, a spus premierul României Florin Cîțu.

„Dacă alţii vor acest lucru vor merge în Parlament USR PLUS cu PSD şi AUR şi vor da jos Guvernul şi vom merge la negocieri, dar eu vă spun că nu se va schimba nimic. Mai mult, PNL nu va putea face guvernare niciodată cu cei care au dat jos Guvernul Partidului Național Liberal”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Moțiunea intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!” este semnată de 157 de parlamentari PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *