Florin Cîțu pe jos la Guvern. Prim ministrul a renunțat la transportul public
Florin Cîțu pe jos la Guvern. Prim ministrul a renunțat la transportul public

Florin Cîțu pe jos la Guvern. Prim ministrul a renunțat la mijloacele de transport și a venit pe jos la Guvern în „Vinerea verde”, proiectul anunțat de ministrul mediului pentru reducerea poluării.

Florin Cîțu a spus că face astfel de plimbări în aproape fiecare dimineață și spune că, cu administrația Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei, Bucureștiul va deveni un oraș „mai prietenos pentru bicicliști”.

Florin Cîțu pe jos la Guvern. „Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția”, le-a spus premierul reporterilor prezenți la Guvern.

Referitor la angajații care au ales să meargă cu mașina la serviciu astăzi, deși este „Vinerea Verde”, Florin Cîțu a explicat: „Sigur se vor adapta în perioada următoare. Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt singur că în lunile următoare vor veni pe jos vinerea, cu toții”, relatează B1TV.

Întrebat dacă merge și cu bicicleta sau cu alte mijloace de transport, demnitarul liberal a afirmat: „Nu, cu bicicleta, nu. Mai folosesc metroul din când în când, dar cu bicicleta, nu”.

Întrebat dacă Bucureștiul poate fi considerat un oraș „prietenos” pentru bicicliști, premierul Florin Cîțu a afirmat: „Va fi mai prietenos pentru bicicliști, sunt sigur, acum, că avem un nou primar general, care susține acest mod de transport”.

El s-a arătat de părere că și transportul în comun de suprafață poate fi „o opțiune în acest moment”.

„Bineînțeles că poate fi îmbunătățit, dar este o opțiune în acest moment”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *