Mai mulți angajați ai primăriilor din sectoarele 5 și 6 sunt infectați cu COVID-19.
„În urma testării rapide cu test rapid Covid-19 antigen, 7 angajați din cadrul instituției au fost depistați pozitiv. Aceștia acuzau simptome specifice infectării cu virusul Sars Cov 2”, a anunțat Primăria Sectorului 6.
Drept urmare, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat deciziile luate pentru a limita răspândirea virusului.
„1. În perioada vineri, 12 martie – miercuri 17 martie 2021 vor fi prezenti la birou fizic doar primarul, viceprimarii și funcționarii publici de conducere;
2. Luni, 15 martie angajații Primăriei Sectorului 6 vor fi testați cu teste de tip PCR pentru a identifica posibile alte infectări și evalua corect situația;
3. Miercuri, în urma rezultatelor testelor PCR voi convoca un nou Comitet Local pentru Situații de Urgență pentru a decide, informați fiind, cum ne vom desfăsura activitatea în continuare”, a punctat Ciucu.

Angajați infectați cu COVID-19 și la Primăria sectorului 5

Într-o situație similară se află și Primăria sectorului 5. Mai mulți angajați ai instituției sunt infectați cu COVID-19.
„Este vorba de 7 persoane din cadrul Direcției Resurse Umane și o persoană de la Direcția de Investiții. (…) S-a decis ca toți colegii celor doi funcționari care au intrat în contact direct cu aceștia să fie testați. Din fericire, rezultatul testelor a fost negativ. (…) Toate spațiile din clădirea Primăriei au fost dezinfectate de o firmă specializată”, a anunțat Primăria sectorului 5.
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a cerut angajaților să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. Piedone a dispus ca pe ecranele aflate în incinta Primăriei să ruleze clipuri de informare referitoare la purtarea corectă a măștii, importanța igenizării mâinilor și modalitățile de înscriere în campania de vaccinare și importanța acesteia.
Având în vedere numărul mare al angajaților infectați cu COVID-19, ar fi indicat ca cetățenii din sectoarele 5 și 6 să evite deplasările la sediile celor două primării în perioada următoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *