florin cîțu
florin cîțu

 Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL. El a respins cererea liderilor PNL, iar filialele cer Congres extraordinar, potrivit Digi 24.

Vineri va avea loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică. Va începe procedura pentru organizarea congresului extraordinar în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte.

Liderii PNL urmează să aibă o discuție cu Florin Cîțu în această după amiază, în care să-i ceară acestuia, întors din vizita în SUA chiar în cursul zilei de azi, să demisioneze din funcția de președinte al partidului. După această discuție, liberalii vor participa la o ședință a BEX care va convoca pentru duminică Consiliul Național care să înceapă procedura de organizare a Congresului extraordinar, care să aleagă un nou președinte al PNL, în persoana premierului Nicolae Ciucă.

Ar urma să existe o serie de schimbări și la nivelul primvicepreședinților și vicepreședinților, actualii fiind aleși în funcție la Congresul din septembrie 2021 pe lista cu care Florin Cîțu a obținut funcția de președinte, în urma competiției cu Ludovic Orban. Și Dan Vîlceanu, actualul secretar general al PNL și cel mai bun prieten al lui Florin Cîțu, își va pierde funcția. Pentru poziția de secretar general este luat în calcul Lucian Bode, ministrul de Interne, potrivit Digi 24.

Surse din conducerea partidului au declarat pentru Digi24.ro că, în cazul în care Florin Cîțu „nu va dori să aibă o plecare lină”, adică să accepte să demisioneze, liberalii nu îl vor mai lăsa pe acesta să rămână în funcția de președinte al Senatului. Însă, susțin sursele citate, este puțin probabil ca Florin Cîțu să accepte să plece de bunăvoie de la șefia partidului, ceea ce va declanșa un posibil război public între el și partid.

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat joi, în conferinţă de presă, că opţiunea filialei judeţene pe care o conduce şi a lui personală este ca premierul Nicolae Ciucă să preia preşedinţia PNL, el adăugând că a fost printre primii semnatari ai scrisorii prin care lui Florin Cîţu îi este solicitată demisia de la conducerea partidului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *