fratii tate scandal 1

O scrisoare trimisă în numele lui Andrew Tate şi al fratelui său ameninţă că o vor da în judecată pe una dintre acuzatoarele lor şi pe părinţii acesteia pentru 300 de milioane de dolari, dacă nu-şi retractează declaraţiile, relatează BBC.

Controversatul influencer Andrew Tate a ameninţat că va intenta o acţiune în justiţie împotriva a cel puţin uneia dintre femeile care l-au acuzat de viol şi trafic de persoane. Este vorba despre tânăra din Statele Unite, ai cărei avocaţi spun că au primit o scrisoare de „încetare a acţiunii legale şi renunţare la plângere”, trimisă de o firmă de avocatură americană, în decembrie, în numele lui Andrew Tate şi al fratelui său Tristan.

Scrisoarea ameninţă că îi va da în judecată pe femeie şi pe părinţii acesteia pentru suma de 300 de milioane de dolari, dacă nu îşi retrage declaraţiile.

BBC, citat de Ziare.com, menţionează că a văzut o copie redactată a scrisorii, aparent trimisă în numele fraţilor.

„În aprilie 2022, aţi declarat în mod fals unei terţe părţi că clientul nostru v-a traficat, a abuzat de dumneavoastră şi v-a ţinut împotriva voinţei dumneavoastră (…) Aţi repetat declaraţiile false şi defăimătoare despre fraţii Tate către poliţie, mass-media şi către un alt cetăţean al Statelor Unite”, se spune în scrisoare.

Andrew şi Tristan Tate se află în prezent în arest preventiv în România, în timp ce poliţia investighează acuzaţiile de trafic şi viol, pe care ambii bărbaţi le neagă.

Benjamin Bull – care lucrează pentru Centrul Naţional pentru Exploatare Sexuală – spune că clienta sa este un martor-cheie în ancheta din România şi că scrisoarea a fost concepută exclusiv pentru a-i închide gura şi pentru a o descuraja să depună mărturie în proces. „Ei vor ca aceste tinere să intre într-o gaură şi să se ascundă, să nu iasă niciodată în faţă ca să descrie ce au văzut şi ce li s-a întâmplat. Este în mod clar un efort de intimidare”, a comentat Benjamin Bull.

Avocaţii fraţilor Tate au confirmat pentru BBC că scrisoarea a fost trimisă în decembrie şi că se bazează pe legislaţia în materie de defăimare şi calomnie din SUA, dar neagă orice intimidare.

Tina Glandian, care face parte din echipa legală a fraţilor Tate, a declarat că nu este nimic anormal ca ei să se adreseze justiţiei pentru defăimare. „Faptul că sunt încarceraţi în acest moment nu este un motiv ca ei să nu-şi urmărească drepturile legale”, a spus ea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *