Image default
Actualitate

Gabriela Firea, apel pentru mai mulți medici epidemiologi. Va trimite chiar ea de la spitale la DSP, dar tot nu ajung

Gabriela Firea face un apel pentru mărirea numărului de medici epidemiologi. În București la DSP sunt numai 7 specialiști iar numărul lor ar putea fi mărit cu medici de la spitalele din București, spune primarul Capitalei. Chiar și așa, numărul lor este insuficient iar Firea cere soluții Ministerului Sănătății și celui de Finanțe.

Problema invocată de Firea este în legătură cu numărul mare de persoane de persoane aflate în carantină sau izolare.

„Avem rugămintea către Ministerul Sănătății, având în vedere faptul că în București sunt doar 7 medici epidemiologi la DSP, unul care este prin rotație de permanență la Aeroport și 6 realizează teste pentru persoanele care sunt ori în carantină, prin în izolare la domiciliu, noi suplimentăm cu medici epidemiologi de la spitalele noastre, dar în zilele următoare va fi nevoie de mai mulți medici epidemiologi la București, pentru că avem un număr foarte mare aflate în carantină și în izolare și toate trebuie testate și ați observat deja că sunt nemulțumiri pentru că acești oameni stau în carantină sau în izolare, dar nu li s-a făcut încă testul, sau testele legate de contacte durează foarte mult până când vine rezultatul”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a cerut Ministerului Finanțelor prelungirea perioadei în care se acordă reduceri la impozit, pentru că deja s-au format cozi la ghișee iar riscul de contaminare este crescut.

„Vin cu rugămintea către Ministerul de Finanțe să prelungească o săptămână pentru acele reduceri care se dau pentru plata impozitelor, deoarece azi-dimineață erau cozi foarte mari la ghișeele administrațiilor financiare și vă dați seama ce sursă de răspândire”, a mai spus Firea, după șednța Comandamentului de la Primărie.

În România au fost confirmate până acum 31 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Related posts

Nicușor Dan, un nou atac lansat către Firea

Alina Angelescu

Klaus Iohannis susține că pașaportul de vaccinare ar trebui folosit în scop medical

Andrada Ionescu

Victor Ponta va vota instaurarea stării de urgență cu o singură condiție

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment