Spitalul de campanie de la Ana Aslan va fi gata în câteva zile. Ce specialiști sunt acolo
Spitalul de campanie de la Ana Aslan va fi gata în câteva zile. Ce specialiști sunt acolo

Spitalul de campanie ridicat în curtea Instititului Ana Aslan de la Otopeni va fi gata în mai puțin de o săptămână. Vor fi acolo peste 35 de containere și 30 de corturi, cu toate dotările unui spital modern, iar cadrele medicale au trecut prin exerciții medicale complexe în structurile NATO.

Complexul medical mobil va fi operaţional administrativ în 5 – 6 zile, după care va fi certificat şi autorizat pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Oliver Anghel, potrivit PsNews.

„Practic va fi un campus militar – facilitatea medicală mobilă de tip ROL 2 şi o tabără de corturi. Capacitatea va fi stabilită în funcţie de cazuistică. În această facilitate medicală vor fi tratate cazurile uşoare şi medii COVID-19. În cadrul acestei unităţi medicale vor lucra specialişti de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Carol Davila’ din Bucureşti, acesta având şi rolul de a pregăti cadre medicale care vor deservi această facilitate” a explicat reprezentantul MApN, presei.

Spitalul de campanie cuprinde peste 35 de containere şi peste 30 de corturi, în acestea din urmă urmând să fie plasate persoanele care trebuie să stea în izolare sau carantină. Modul în care vor fi direcţionaţi pacienţii către acest spital va fi stabilit de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Spitalul de campanie este ridicat de către militari ai Batalionului 96 Geniu, a menţionat Oliver Anghel.

Conform MApN, formaţiunea medicală de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul