firea 5

Gabriela Firea declară că trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Primarul capitalei consideră că a găsit soluții. PMB a achiziționat aparate de testare.

„Infectia virala sars-cov 2 se trateaza cu medicamente, daca sunt simptome, iar pandemia se depaseste cu o buna organizare si gestionare judicioasa a resurselor. Amenintarile, jignirile, dezinformarile, frica indusa, panica raspandita nu tin loc de implicare ferma si eficienta. In acest context, azi am decis sa achizitionam inca 5 aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiza, pentru spitalele : Victor Babes, Colentina, Carol Davila. Aceste aparate de testare se adauga celor 5 cumparate in luna martie.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul capitalei spune că este nevoie de testare în masă. Ea susține acest lucru încă de la începutul pandemiei. „Este nevoie sa testam masiv si sa izolam virusul. Nu sa tinem pe toata lumea in casa sau cu restrictii drastice. In plus, deschidem sectia exterioara a Spitalului Victor Babes, din zona Pipera, pentru pacientii cu forme usoare, care vor dori sau necesita internare. Din cele 500 de locuri disponibile in structura modulara construita, pregatim primele 100 de paturi, cat ne-a solicitat conducerea spiralului.”, adaugă aceasta.

Care sunt condițiile din spitalele din București

Gabriela Firea (PSD) spune care vor fi condițiile medicale din spitalele din București. „Conditiile medicale si de confort vor fi la nivelul unui spital modern : medici si asistenti bine pregatiti, aparatura, tratamente, menu zilnic adecvat, bai proprii saloanelor cu 1 sau 2 paturi, tv, aer conditionat, wi-fi. Sa speram ca DSP nu inventeaza vreun motiv sa nu ne dea avizul. Dupa care ministrul sanatatii sa planga la televizor ca nu mai sunt paturi libere in spitale!! In plus, chiar daca Spitalul Colentina se pregateste sa se redeschida pentru pacientii cronici din intreaga tara, pastram, deocamdata, o zona pentru pacientii covid, inclusiv 6 paturi ATI in plus fata de cele 14 ocupate acum. Si la Carol Davila avem pregatite 10 paturi de ATI, pentru pacientii cu afectiuni nefrologice plus covid.”, declară Firea.

Mai mult, primarul capitalei spune că trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. „Trebuie sa invatam sa traim cat de cat normal cu acest virus. Trebuie sa dotam spitalele si sa-i protejam pe medici. Dimensionarea corecta a resurselor este cheia reusitei. Sa aveti multa sanatate! Sa nu fie nevoie de spitale. Dar, daca apare totusi o problema, sa stiti ca va puteti baza pe noi! Suntem aici!”, încheie Gabriela Firea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *