Gafa lui George W Bush. Fostul președinte al Statelor Unite a provocat hohote de râs când a vorbit despre invazia Irakului „brutală” și „nejustificată”, dar cu referire la invazia rușilor în Ucraina. Fostul președinte, în mandatul căruia a avut loc și invazia SUA din Irak, s-a corectat apoi printr-o glumă.

Fostul președinte al SUA, George W. Bush, a descris în mod eronat invazia Irakului drept „brutală” și „nejustificată”, înainte de a se corecta spunând că voia să se refere la invazia Ucrainei de către Rusia. Clipul a devenit viral, având aproape șapte milioane de vizualizări în doar câteva ore, transmite Reuters, citat de Digi24.

Fostul lider republican de la Casa Albă a făcut aceste comentarii într-un discurs în timpul unui eveniment la Dallas miercuri, în timp ce critica sistemul politic al Rusiei.

Rezultatul este o absență a controalelor și echilibrului în Rusia și decizia unui om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală a Irakului”, a spus George W. Bush, înainte de a se corecta și a clătina din cap. „Vreau să spun… a Ucrainei”, s-a corectat fostul politician american.

El a încercat apoi să glumească pe seama gafei făcute, spunând că vârsta sa e de vină. Publicul a izbucnit în râs.

În 2003, când Bush era președinte, Statele Unite au condus o invazie a Irakului pentru arme de distrugere în masă care nu au fost găsite niciodată. Conflictul prelungit a ucis sute de mii de oameni și a strămutat mulți alții.

Remarcile lui Bush au devenit rapid virale pe rețelele sociale.

Ulterior acestui moment, fostul președinte al SUA a vorbit și despre actualul lider de la Kiev. Astfel, Bush l-a asemănat pe Volodimir Zelenski cu fostul lider al Marii Britanii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Winston Churchill. În încheiere, Bush l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei Ucrainei în 24 februarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *