Gazele rusești sunt arse în loc să fie exportate în Uniunea Europeană. Se întâmplă la granița cu Finlanda, unde Gazprom a dat foc gazelor naturale, cel mai probabil pentru a nu se acumula pe conducte și a micșora presiunea acestora.

Rusia arde la propriu gazele destinate exportului către UE, relatează agenția Unian, preluată de B1TV.

Moscova a luat decizia de a proceda în acest mod încă de la sfârşitul lunii mai, când compania rusă de gaze şi-a redus livrările către UE. Gazele continuă să fie arse de câteva săptămâni în volume extrem de mari, iar flăcările uriaşe sunt vizibile chiar şi de pe teritoriul Finlandei, notează Unian, citând publicaţia Yle.

Oficiali ai Rusiei au declarat miercuri că nu pot recepţiona turbina Siemens – reparată în Canada şi considerată ca fiind esenţială pentru funcţionarea gazoductului Nord Stream 1, ce alimentează Europa cu gaze ruseşti – din cauza sancţiunilor.

Gigantul energetic rus Gazprom a redus furnizarea de gaze către Germania la o cincime din capacitatea gazoductului Nord Stream. Asta a determinat autoritatea de reglementare de la Berlin să lanseze un apel către populație și industrie să facă economii la gaze pentru a fi evitată raționalizarea.

Livrările de gaze, reduse din „motive tehnice”

Gazprom a invocat „motive tehnice” pentru a reduce furnizarea de gaze către Germania la o cincime din capacitatea Nord Stream.

Potrivit companiei, volumul zilnic ce va fi furnizat prin Nord Stream va fi de 33 milioane metri cubi.

Anterior, Gazprom invocase probleme la o turbină, argument respins de partea germană.

„Nici măcar nu au avut curajul să spună că suntem într-un război comercial cu voi, băieți. În schimb, se spun povești absurde despre aceste turbine, care pur și simplu nu sunt adevărate”, a declarat Robert Habeck, vicecancelar german și ministrul Economiei.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *