Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că datele pe care le are acum arată că nu vor fi probleme cu asigurarea uleiului, deși culturile de floarea soarelui din România sunt afectate de secetă.

Petre Daea a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă România va avea o cantitate redusă de ulei în acest an, în condițiile în care culturile de floarea soarelui sunt afectate din cauza secetei.

  • „O producţie mai mică reduce şi cantitatea de ulei. Dar nu va reduce.
  • Din datele pe care le am eu la această dată, rezultă că nu sunt probleme cu asigurarea uleiului în România din producţia aceasta chiar afectată pe care o avem la nivelul ţării”, a susținut Petre Daea, citat de News.ro.

Peste 200.000 de hectare de culturi agricole afectate de secetă

Conform datelor transmise joi de Ministerul Agriculturii, suprafaţă totală afectată de secetă se ridică la acest moment la 214.870 de hectare în 25 de judeţe, mai mult de jumătate din această suprafaţă fiind cultivată cu grâu şi triticale.

Astfel, din totalul celor 214.870 ha distruse de secetă, 128.528 ha sunt cultivate cu grâu şi triticale, urmează suprafeţele cultivate cu orz, orzoaică, ovăz şi secară – 20.855 ha, rapiţă – 22.013 ha , porumb – 26.163 ha, soia – 1.993 ha, mazăre – 548 ha, floarea-soarelui – 9.717 ha, plante furajere – 1.110 ha, alte culturi – 3.863 ha.

Până acum, au comunicat suprafeţe afectate de secetă judeţele: Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui şi Vrancea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *