George Simion, președintele partidului AUR, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politicianul a vorbit despre proiectul de țară al formațiunii politice pe care îl conduce, precizând că îl va prezenta în luna septembrie. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că, în acest moment, „oamenii sunt atât de sătui și disperați”, pentru că nimeni nu îi sancționează pe liderii de la guvernare pentru greșelile pe care aceștia le comit.

George Simion: AUR are un program la care a lucrat în comisiile de specialitate ale partidului și un proiect de țară pe care îl va prezenta în luna septembrie. Capital autohton – finanțarea antreprenorilor români, fermierilor români, de la bancă agricolă. Debirocratizarea statului – suntem singura formațiune politică care nu are presiune a filialelor,  ca să zic așa, presiunea baronilor locali, presiunea primarilor.Suntem singurii care pot face o reformă administrativă care trebuie făcută. Trebuie făcută o unificare a OAT-urilor. Ciolacu și Ciucă nu ne lasă să construim un spital și atunci trebuie să luăm puterea, potrivit Gandul.

M. Tucă: Dar lucrurile pe care puteți să le faceți până să luați puterea care sunt?

George Simion: Prea puține. Am depus 90 de proiecte legislative și sunt trântite unul după altul de către actuala coaliție. Ăsta rolul opoziției, dar noi trebuie să depunem. Am fost la românii care ne susțin în Londra, în Paris, în Graz, în Austria, și am depus proiecte de lege.

M. Tucă: De ce v-a votat diaspora?

George Simion: Pentru că au vrut să-sancționeze pe cei care i-au trimis acolo la muncă. venit Rareș Bogdan și i-a păcălit, spunându-le că vor tăia pensiile speciale. Bun, în 30 de zile venit Rareș Bogdan să zică de PSD și acum îl văd pe Rareș Bogdan împreună cu PSD-ul și pe Iohannis. Oamenii s-au simțit trădațiau fost trădați și i-au sancționat. Acum, mulți dintre ei văd noi soluție pentru se întoarce acasă.

Eu mă duc și le spun că nu-i vom aduce acasă, nputem să le promitem asta. Îmomentul ăsta, dacă nu construim din România infrastructură, dacă nu vom avea spitale, dacă nu vom avea creșe și școli, enu vor avea ce să caute acasă doar prin prisma faptului că sunt salarii aproape similare.

M. Tucă: Cspun oamenii, în comparație cu ce spuneau în 2019Ce spun în 2022?

George Simion: În primul rând, ne cunosc. E o mare schimbare. Oriunde mă duc în țară, lumea știe cine sunt. Am și întâlniri frumoase, și mai puțin frumoase. Ați văzut cu toții, la Iași, mi-au aruncat cu vopsea, mi-a aruncat un fan USR. Sîntâmplă, nu nicio problemă. Asta nsă mă descurajeze să stau printre oameni.

M. Tucă: Și ce spun oamenii, în comparație cu 2019-2020, în 2022?

George Simion: ‘Domnul Simion, faceți ceva, nu mai rezistăm, nu mai rezistăm cu facturile, nu mai rezistăm cu ăștia’. ‘Domnul Simion, rău ați făcut cu Virgil Popescu. Trebuia să-i dați cu bâta în cap’. Oamenii sunt atât de sătui și disperați, pentru că văd că nimeni nu îi sancționează.

Adică imposibil tu, ca principal vinovat pentru criza energetică, să fii susținut în continuare, să te țină acolo pe scaun. Înseamnă că caracatița atât de mare, încât sărăcia oamenilor nu mai contează.

M. Tucă: Ștu ce le spui oamenilor, ce le promiți?

George Simion: Să fie alături de noi. Îprimul rând, oamenii nu sunt ascultați. Noi avem un program, ‘AUR te aude’, prin care preluăm sesizări din partea oamenilor. Parlamentarii noștri fără experiență politică preiau la birourile parlamentare și la întâlnirile cu cetățenii din problemele existente și încearcă să facă miile de instituții ale statului  funcționeze și pentru cetățeni.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *