Un bărbat mușcat de un maidanez a primit 10.000 de lei despăgubiri
Un bărbat mușcat de un maidanez a primit 10.000 de lei despăgubiri

Un bărbat mușcat de un maidanez a primit 10.000 de lei despăgubiri în instanță, de la firma care avea în sarcină ecarisajul. Ieșeanul mușcat de maidanez a dat societatea de salubritate în judecată și a demonstrat prejudiciile materiale și morale pe care le-a suferit în urma evenimentului neplăcut.

Pe 13 iunie 2020, bărbatul a fost mușcat de un câine maidanez, eveniment din cauza căruia a fost nevoit să ia antibiotice, să facă vaccinul antitetanos și cel antirabic, relatează B1TV.

Ieșeanul a solicitat despăgubiri din partea Primăriei, dar instituția i-a transmis că gestionarea câinilor comunitari nu este sarcina sa, ci a firme de salubrizare, Salubris.

După ce a acționat în instanță compania de salubritate, judecătorii i-au dat dreptate reclamantului:

Dincolo de prejudiciul material survenit ca efect al tratamentelor ce a fost nevoit să le urmeze, reclamantul a suferit şi un prejudiciu moral, constând în suferinţa provocată de muşcătura câinelui, frica încercată la momentul agresiunii, îngrijorarea firească cu privire la evoluţia leziunilor, precum şi disconfortul pricinuit de restrângerea posibilităţii de mişcare, acesta fiind obligat să poarte bandaje. În subsidiar, imaginea agresiunii repetate urmăreşte subconştientul victimei mult timp şi pot determina deformări la nivelul conştientului. Simpla deplasare în cadrul căreia se va întâlni cu un câine fără stăpân poate deveni o problemă pentru care victima unui astfel de incident trebuie să îşi găsească curajul şi să-şi înfrângă stările anxioase”, au notat judecătorii în motivarea deciziei, potrivit B1TV.

Aceştia au obligat Salubris la plata a 10.000 de lei, despăgubiri. Compania a făcut apel.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *