Un medic ginecolog de la Spitalul Filantropia din București a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă într-un caz legat de o întrerupere de sarcină, potrivit informațiilor furnizate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit rechizitoriului, medicul în specialitatea obstetrică-ginecologie a efectuat o întrerupere de sarcină pe data de 21 februarie 2019 la Spitalul Filantropia, în timpul căreia s-a produs o perforație a tranșei uterine. După intervenție, medicul nu a efectuat o supraveghere adecvată a pacientei pentru a identifica semnele complicației. Din cauza nediagnosticării complicației medicale, starea de sănătate a pacientei s-a înrăutățit, iar aceasta a fost transferată la Spitalul Universitar Elias pentru o intervenție chirurgicală care să-i salveze viața, transmite Hotnews.

Perforația de tranșă uterină este o complicație cunoscută în literatura medicală și poate apărea în cazurile cu factori de risc, cum ar fi cicatricea post-cezariană și sarcina cu placentă implantată pe cicatrice. Diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru prevenirea complicațiilor grave.

Nediagnosticarea acestei complicații și lipsa de supraveghere postoperatorie corespunzătoare constituie deficiențe în acordarea asistenței medicale. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 București pentru soluționare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *