Spital

Primăria orașului Popești Leordeni construiește un ambulatoriu, cu funcțiune medicală, în valoare de peste 12 milioane de euro. Ambulatoriul medical va dispune de 16 cabinete pentru consultații, centru de imagistică, laborator de analize medicale, spațiu alocat pentru ambulanțieri și spații administrative.

În cadrul proiectului de investiție se va realiza un corp de clădire cu un regim de înălțime format din subsol, parter și 3 etaje, având suprafața desfășurată de 1.912 mp. Serviciile de imagistică se vor afla la subsolul clădirii, laboratorul de analize medicale împreună cu zona de recoltare se vor situa la parter, cele 16 cabinete medicale se vor desfășura pe etajele 1 și 2, iar la etajul 3 se va afla zona administrativă. La subsol se va afla serviciul de imagistică pentru RMN, CT și Rx, format din zona de acces și două ascensoare, zone de așteptare aferente fiecărui serviciu, grupuri sanitare și o cameră de odihnă pentru personalul medical. Tot la subsol se va afla și zona tehnică pentru echipamentele aferente instalațiilor și un adăpost civil cu o capacitate de 58 de persoane.

 La parter se va afla recepția cu zona de așteptare a pacienților și a aparținătorilor și laboratorul de analize medicale și servicul de analize medicale. Tot aici se va afla și zona vestiarelor pentru personalul laborant și zona aferentă ambulanțierilor. La etajele 1 și 2 vor fi amenjate câte 8 cabinete medicale pe nivel. Dintre cele 16 cabinete medicale, 4 sunt prevăzute cu cameră de tratamente separată de spațiul aferent consulației. Vor fi amenjate cabinete medicale cu următoarele specializări: Cardiologie, Medicină Internă, Obstetrică-Ginecologie, Dermato-Venerice, Pediatrie, Chirurgie Generală, Ortopedie și Traumatologie, Urologie, ORL, Neurologie, Oftalmologie, Diabet, Boli de Nutriție și Metabolism, Endocrinologie, Gastroenterologie, Radiologie și Boli Infecțioase. La etajul 3 se va afla zona administrativă unde se va realiza o sală de curs pentru 90 de persoane, grupuri sanitare și birouri administrative. Se va realiza și o parcare cu 15 locuri pentru mașini și 2 locuri de parcare pentru ambulanțe.

Valoarea totală a investiției este de 60 de milioane de lei, cu TVA, adică 12,2 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri europene nerambursabile. Criteriul de atribuire al contractului este reprezentat de cel mai bun raport calitate-preț, unde componența financiară are o pondere de 50%, experiența profesională va reprezenta 20%, demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului 20%,  iar termenul de execuţie al contractului  un procent de 10%. Durata contractului este de 96 de luni.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *