Guvernul Cîțu este ca și picat, consideră fostul premier al României Mihai Tudose. S-a intrat pe un parcurs constituțional de unde nu mai este cale de întoarcere, și nu mai este o problemă de dacă ci doar de „când” nu va mai exista Executivul condus de Florin Cîțu, consideră Tudose.

Pro-România nu a semnat moțiunea de cenzură pentru că nu dorește să sprijine partidul lui Cioloș, în ecuația rămânerii la guvernare iar în opinia lui Tudose, tensiunile dintre USR-PLUS și PNL sunt mai degrabă niște răfuieli interne, al căror subiect e doar Florin Cîțu, nicidecum întreaga tabără liberală. Asta pentru că tocmai liderii USR-PLUS au declarat după ce a fost demis Stelian Ion că sunt de acord să bată palma cu PNL, dacă în locul lui Cîțu va veni Bolojan, Orban sau Boc.

Guvernul Cîțu este ca și picat. USR-PLUS nu vrea să cadă Guvernul pentru că Guvernul e rău, ci pentru că Florin Cîţu e rău. Stau şi mă întreb, programul Anghel Saligny este al lui Cîţu sau al Guvernului? USR-PLUS vrea în continuare la guvernare cu acest PNDL 3 pe care l-au făcut ţăndări în ultimele zile”, a declarat Mihai Tudose, citat de B1TV.

Îmi aduc aminte de momentul din 2017 când PSD şi-a dat jos guvernul prin moţiune, iar USR-ul de atunci nu a votat acea moţiune, deci logica de atunci era că sunt de mână cu Dragnea. Oamenii sunt chitiți să stea la butoane. Din acest motiv PSD nu s-a alăturat demersului lor. Noi nu vrem să-l dăm jos pe Cîţu şi ei să vină înapoi să nenorocească ţara. Noi vrem să ne întoarcem la popor, să zică el cum apreciază activitatea alianţei. Şi noi încercăm să salvăm ce se mai poate salva din ţară”, a explicat Tudose.

Moţiunea acum nu mai are sens, pentru că guvernul acesta nu mai există. Parcursul constituţional îi dă dreptul la un maximum de 45 de zile, nu mai e o problemă de ‘dacă’, ci de ‘când’. Ciolacu a spus că moţiunea e la dispoziţia AUR şi USR-PLUS, dar s-o semneze şi să avem o discuţie şi despre întoarcerea la popor.

Moţiunea noastră are ca subiect critica întregului guvern, nu doar a lui Cîţu, pe când moţiunea cealaltă e îndreptată exclusiv împotriva lui Cîţu. Această alianţă contra naturii nu poate funcționa”, a mai transmis Tudose.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *