TVR stă pe un butoi de pulbere. Managementul defectuos al lui Dan Turturică poate transforma Televiziunea Română într-un fel de România Liberă, cotidian care a fost în trecut condus de același personaj. Ana Maria Modâlcă a demisionat de la conducerea TVR 1 unde era coordonator general. În acest timp, președintele Dan Turturică l-a premiat liderul de sindicat Sorin Emanuel Torică. Află afacerile spectaculoase ale acestuia. Îl urmărește aceiași instituție care l-a răpus și pe Capone!

Coordonatorul TVR pleacă acasă

Ana Maria Modâlcă și-a anunțat demisia din postul de coordonator cu atribuții de Director al TVR 1. Ea a fost consiliera președintelui Dan Turturică și apoi a primit atribuții de director al TVR 1.

Decizia urmează să intre în vigoare peste câteva zile ceea ce mărește debandada din Televiziunea Publică. Surse din interiorul instituției spun că Alina Amza va prelua prerogativele Anei Modâlcă.

Toți bugetarii din TVR așteaptă data de 1 ianuarie 2023. Până atunci există legea care oprește angajările la stat. După ce interdicția dispare, Turturică vrea să aducă o nouă brigadă de șefi la Televiziunea Publică.

Sorin Torică salariu vechi

Salariu colosal pentru un tehnician cu valențe antreprenoriale

Sorin Emanuel Torică este tehnician la Televiziunea Română. El trebuie să depună și declarație de avere pentru că este vicepreședinte al MediaSind. În 2020, Torică a încasat 45.000 lei conform declarației de avere. Asta corespunde unui salariu de 3750 lei/lună.

Recent, conducerea TVR a decis remunerarea sa cu 11.000 de lei/lună. Suma fabuloasă nu are o justificare. Singura explicație posibilă este legată de faptul că managerii instituției vor să aibă o relație de „prietenie” cu sindicatele.

În afară de activitatea tehnică de la TVR și de munca sindicală, Torică este și un antreprenor de succes. Numele său a apărut în patronatul mai multor companii. Aceste activități i-au adus și probleme.

Torică ziua tehnician și sindicalist, noaptea mare afacerist

Tehnicianul sindicalist a apărut în decursul vremii ca asociat în mai multe firme. Mai întâi a fondat firma Instant Gazon SRL. Un an mai târziu, Torică a simțit nevoia să se dezvolte și a înființat singur Torry Company SRL. Prin această firmă Torică a rulat câteva milioane de lei.

Succesul în afaceri și posibilitatea de a coordona firme în timpul filmărilor de la TVR l-au determinat pe Torică să deschidă altă companie. Torry Auto Invest SRL a rulat la rândul său aproape 1,6 milioane de lei pentru tehnicianul TVR.

La un moment dat, liderul de sindicat a apărut și în structura de asociați de la Podgoria Dealul Banului. Corydont Impex SRL, l-a ajutat pe Torică să mai ruleze 2,3 milioane de lei.

Proces torică

Torică urmărit de fisc mai ceva ca Al Capone

Milioanele și firmele i-au adus sindicalistului probleme cu autoritățile fiscale. La fel ca IRS-ul care l-a doborât pe Al Capone, Direcția Generală de Finanțe Publice se ține după Torică. Pe 15 noiembrie 2022, fiscul se judecă la Tribunalul București cu sindicalistul de la TVR.

Dosarul nr. 22337/3/2020/a2 este derivat din dosarul de insolvență de la Torry Auto Invest. Și cealaltă firmă a lui Sorin Torică, Torry Company este în insolvență și este, la rândul ei, urmărită de fisc.

Problemele sindicalistului cu instituțiile de control datează de multă vreme. Și acum zece ani, Torică tot cu fiscul se judeca. În dosarul nr. 24345/3/2012, Torică a reclamat Administrația Finanțelor Publice Sector 5, dar a renunțat la judecată.

Sorin Emanuel Torică a fost contactat de Lumea Politică pentru a discuta despre aceste subiecte. „Nu pot să vorbesc. Sunt în timpul programului și am ședință” a declarat liderul de sindicat.

Dan Turturică și Ana Maria Modâlcă nu au răspuns la solicitările noastre de a clarifica problema.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *