Holograma lui Zelenski a apărut la Paris, la o conferință despre tehnologie
Holograma lui Zelenski a apărut la Paris, la o conferință despre tehnologie Credit: Twitter/Clothilde Goujard

Holograma lui Zelenski a apărut la Paris, la o conferință despre tehnologie. Președintele Ucrainei a transmis un mesaj sub forma unei proiecții holografice, vorbind despre invazia rusă, pe care a comparat-o cu Războiul Stelelor și cel de – Al doilea Război Mondial.

Liderul de la Kiev a spus în fața unei mulțimi de sute de oameni la târgul comercial VivaTech că Ucraina oferă firmelor de tehnologie o șansă unică de a reconstrui țara ca o democrație complet digitală.

Volodimir Zelenski a cerut ajutor cu privire la condițiile de împrumut-închiriere, un aranjament în care ajutorul este oferit fără plată, dar cu înțelegerea că hardware-ul va fi returnat, relatează The Guardian, citat de Digi24.

„Este neobișnuit ca președinții sau șefii de guvern să folosească o hologramă pentru a se adresa oamenilor, dar acesta nu este singurul aspect al „Războiului Stelelor” pe care îl punem în practică”, a transmis șeful statului ucrainean.

De asemenea, Volodimir Zelenski a subliniat și că „vom învinge și imperiul”, comparând forțele ruse cu personajele negative din franciza „Războiul Stelelor”.

Zelenski a adăugat că guvernul său va prezenta un plan specific pentru guvernare digitală la o conferință în Elveția, în următoarele săptămâni.

„Nicio altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a utiliza cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, a spus președintele Ucrainei. „Este un experiment și o revoluție digitală și modernizarea sistemului actual în același timp”, a mai adăugat acesta.

„Nu mai este science-fiction că inteligența artificială (AI) este acum la fel de inteligentă ca oamenii. Aceste posibilități tehnologice pot schimba vieți. Ele pot simplifica relația dintre guvern și oameni: fără birocrație și fără corupție”, a mai spus Zelenski.

Totodată, Președintele ucrainean s-a adresat și Forumului Fondatorilor din Marea Britanie tot prin hologramă. Liderul de la Kiev i-a îndemnat pe antreprenorii din domeniul tehnologiei din Marea Britanie să ajute la reconstruirea Ucrainei.

Ucraina a fost lăudată pentru modul în care folosește tehnologia în timpul războiului cu Rusia, utilizând comunitățile cripto pentru a strânge fonduri și chiar făcând apel cu succes la Elon Musk să furnizeze infrastructura pentru serviciile de internet prin satelit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *