Deputatul USR Claudiu Năsui, despre vizita lui Iohannis în Africa
Deputatul USR Claudiu Năsui, despre vizita lui Iohannis în Africa

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a criticat vizita președintelui Klaus Iohannis în Tanzania, afirmând că imaginile frizează absurdul. Potrivit lui Năsui, importurile și exporturile dintre România și Tanzania sunt mai mici decât costul călătoriei prezidențiale în Africa.

Claudiu Năsui a subliniat că aceasta pare a fi o călătorie în scop de turism a președintelui aflat pe final de mandat, care a solicitat bani suplimentari Guvernului pentru deplasare.

Frizează absurdul imaginile acestea, îmi pare rău. România are importuri și exporturi mai mici cu Tanzania decât a costat drumul Președintelui în Africa (…). Practic, e un ultim voiaj de turism al Președintelui, care a cerut bani suplimentari Guvernului pentru că și-a consumat deja bugetul de deplasări pe anul acesta – nu de alta, dar a fost foarte prolific în deplasări și în toate activitățile astea turistice pe care le-a avut” a declarat Claudiu Năsui într-o emisiune B1TV.

De asemenea, Năsui a adus în discuție secretizarea costurilor deplasărilor prezidențiale și a exprimat curiozitatea cu privire la sumele exacte cheltuite, menționând inclusiv utilizarea unui avion privat de lux. Deputatul a sugerat că președinții anteriori ai României călătoreau cu avioane de linie, la business class, fără a apela la serviciile unor companii private de închirieri de avioane de lux.

Încercăm și noi să aflăm exact cât au costat. Vedem o cifră agregată bugetar, dar sunt și eu curios cât a costat exact avionul acela privat care este cel mai scump avion de la cea mai luxoasă companie de închirieri de avioane private (…). Înțeleg că a avut și cinema la bord unul dintre avioanele cu care a zburat” (…)

România a mai avut Președinți, nu e prima oară când are România un Președinte. Ceilalți Președinți cum au făcut? Păi s-au dus și ei cu avionul de linie, la business class, luau mai multe locuri că erau și suite, că nimeni nu zice să circule Președintele singur. Ne uităm și noi ce fac alți președinți din Europa, nu? Haideți să ne mai uităm și noi în jurul nostru”, a mai spus politicianul de opoziție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *