Un vas rusesc a luat foc în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, a anunțat purtătorul de cuvânt al administrației regionale. Nu este prima navă importantă a Marinei Ruse distruse în războiul ruso-ucrainean.

Nava rusească a fost lovită în Marea Neagră de rachete ucrainene. Ambarcațiunea „Vsevolod Bobrov”, proaspăt lansată la apă de Federația Rusă a luat foc în apropiere de Insula Șerpilor după un atac ucrainean cu rachete. Atacul s-ar fi petrecut în noaptea de 12 mai, în timp ce nava se îndrepta către Insula Şerpilor, unde încerca să ducă un sistem de rachete, relatează Euro Weekly, ciat de Antena 3.

Nava, dată în folosinţă anul trecut, a fost lovită cu o rachetă Neptun, în timp ce livra rachete Pantsir pe Insula Serpilor. În Rusia există doar două astfel de nave: „Vsevolod Bobrov” şi „Elbrus”. Conform presei ucrainene, navele de ajutor logistic din Clasa Elbrus (Proiect 23120) sunt unele dintre cele mai noi vase pe care Rusia le-a fabricat.

Pe 14 aprilie, crucișătorul Moskva a fost scufundat în urma unui atac cu două rachete ucrainene. Nava amiral Moskva a Flotei ruse de la Marea Neagră – care a ajutat la capturarea Insulei Șerpilor într-un incident mediatizat de la începutul războiului – s-a scufundat după ce a fost grav avariată în urma unei explozii despre care un oficial ucrainean a spus că a fost rezultatul unei lovituri cu rachete.

A fost lovită cu două rachete Neptun de către armata ucraineană. Deși aceasta a fost varianta declarată de către guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, rușii au pus scufundarea pe seama unui incendiu, detonând apoi depozite de muniție. Nu au spus ce a provocat incendiul și că acesta era „în anchetă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *