Ștefan Dinu, cunoscut și sub numele Fane Căpățână, lider al lumii interlope a anilor 90, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul s-a dat drept polițist în fața unui cetățean străin, iar în urma unui fals control corporal i-a luat suma de 2.500 de lei, a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

Fane Căpățână a fost ridicat în această dimineață de mascați din locuința sa și dus la audieri într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune, au declarat surse judiciare pentru Libertatea. Potrivit anchetatorilor individul care s-a dat drept polițist l-a lăsat fără portofel pe un turist străin. „În fapt, la data de 13 noiembrie a.c., Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei”, a precizat Poliția Capitalei.

În urma perchezițiilor de azi polițiștii au mai găsit și un girofar ascuns în portbagajul mașinii. Pe numele lui Fane Căpățână a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Căpățână a fost liberat în vară, după ce a fost condamnat pentru același gen de fapte. În 2009, interlopul a fost arestat  în complexul comercial „Dragonul Roşu”, după ce a păcălit un comerciant cu o legitimaţie falsă de poliţist. De asemenea, în 2014, aflat în parcarea Complexului Comercial „Dragonul Roşu”, Fane Căpățână s-a dat poliţist din structurile Antidrog, arătând o legitimaţie falsă, și a sustras 800 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *