Guru Cumpănașu i-a luat luat locul lui Guru Bivolaru, crede Cozmin Gușă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Constanța – au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat independent la alegerile prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu este acuzat de comiterea ”infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”, citat de Gandul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că Alexandru Cumpănașu – în anul 2016 – în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, ”l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT”.

Cumpănașu ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective

Ulterior, cu toate că Alexandru Cumpănașu ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru, au mai specificat procurorii DNA.

Ancheta Direcției Naționale Anticorupție a stabilit că Alexandru Cumpănașu ar fi obținut ”pe nedrept, suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, s-a mai precizat în comunicatul DNA.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *