Primăria din Cluj-Napoca construiește un complex cu bazine de înot în cadrul Hub-ului Borhanci în valoare de 31 de milioane de euro. Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educaţional, care include creşă, grădiniţă, şcoală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă şi străzile aferente acestora.

Proiectul prevede construirea unei clădiri desfășurată pe trei niveluri cu un bazin de înot acoperit. Clădirea va dispune de o capacitate de 1.000 de spectatori şi zone dedicate competiţiilor sportive de nataţie. Astfel, proiectul cuprinde un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de iniţiere, saune, jacuzzi, vestiare şi o zonă administrativă.

Complexul va dispune de: recepție, cafenea, bazin pentru începători, 2 pisicine jacuzzi, piscină pentru sărituri, observator, saună finlandeză, cameră pentru prim-ajutor, magazin, 17 grupuri sanitare, 7 camere pentru depozitare, 4 birouri, garderobă, gradenă pentru 1000 de persoane și 16 camere tehnice. Suprafața construită a complexului va fi de 7.344 mp, iar suprafața desfășurată va fi de 11.460 mp. Clădirea va fi realizată în așa fel încât să existe acces la fiecare nivel din exterior.

Valoarea totală a investiției este de 152 de milioane de lei, cu TVA, adică 31 de milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Primăriei Cluj-Napoca. Termenul de realizare a bazinului de înot din Borhanci este de 18 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 octombrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *