emil boc 3

Emil Boc, edilul din Cluj-Napoca, vrea ca tinerii să poată vota de la 16 ani în alegerile locale și regionale din Europa. El a susținut această idee luni la o ședință organizată de Comitetul European al Regiunilor, care a avut loc la Brno, în Cehia. 

„Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului „Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022”, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative”, anunță Emil Boc într-o postare pe Facebook.

Boc precizează că recomandarea sa a fost adoptată de Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor. Săptămâna trecută, liberalul Emil Boc a fost ales președinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER) a Comitetului European al Regiunilor. Mandatul său va dura doi ani și jumătate. Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *