China nu vrea să intre în războiul rușilor cu Ucraina pentru că nu vrea să fie sufere din cauza sancțiunilor economice pe care Vestul le-a impus Kremlinului. Pe de altă parte Rusia se va orienta mai mult spre Asia și mai puțin spre Europa, întrucât Asia a devenit „motorul economiei globale”, a spus fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă China a avut de câștigat din războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, fostul ministru al Apărării a răspuns: „E mai complicată chestiunea cu China pentru că, China nu vrea să se lege la cap și nu vrea ca firmele care fac comerț în continuare cu Rusia să fie atinse de sancțiuni și ca atare a pus „surdină” la sprijinul pe care îl acordă Rusiei. Și americanii le-au atras atenția că au mai multe business-uri și mai importante cu Vestul decât cu Rusia”.

Ioan Mircea Pașcu a afirmat că Rusia se va reorienta mai mult către Asia și probabil se va agăța mai mult de China pentru a-și dezvolta relațiile economice, întrucât Asia a devenit „motorul economiei globale”.

„Ce se va întâmpla în viitor este că Rusia se va agăța ca „înecatul de pai” de China și probabil că va începe să graviteze spre Asia. Sunt și unii teoreticieni, chiar Dughin este de aceeași opinie că viitorul Rusiei va fi în Asia și nu atât de mult în Europa și este un adevăr în asta pentru că Asia a devenit motorul economiei mondiale și pe de altă parte puterile europene nu mai sunt ce au fost”, a declarat fostul ministrul al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, în exclusivitate pentru Gândul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *