Joe Biden a cerut mai mulți bani Congresului „să facă de râs” armata rusă
Joe Biden a cerut mai mulți bani Congresului „să facă de râs” armata rusă

Joe Biden a cerut mai mulți bani Congresului SUA pentru a ajuta Ucraina „să facă de râs” armata rusă care i-a invadat. Președintele SUA cere ajutoare financiare suplimentare care să se concretizeze în mai mult armament pentru țara atacată de Rusia.

Joe Biden a făcut declarații în timpul unei vizite la o unitate de producție a rachetelor Javelin, devenite simbol al rezistenței ucrainene în fața invadatorilor. Biden a mai spus că ucrainenii „umilesc armata rusă în multe ocazii”.

Biden insistă pe sprijin militar consistent pentru Ucraina

„Avem nevoie de și mai mulți bani pentru a ne asigura că SUA pot continua să trimită arme”, a declarat Joe Biden, aflat o fabrică Lockheed Martin, relatează AFP, preluat de B1TV.

Președintele SUA a vorbit și despre ajutorul umanitar ce trebuie acordat țării-victimă.

Liderul de la Casa Albă le-a cerut congresmenilor încă 33 de miliarde de dolari pentru ajutorul către Ucraina. „Cer Congresului să aprobe rapid această finanțare”, a spus el.

Adresându-se angajaților fabricii Lockheed Martin, președintele american le-a spus că trebuie să fie mândri de munca lor: „Aceste arme făcute de voi se află în mâinile unor eroi ucraineni și ele chiar fac diferența. E un lucru de care puteți și ar trebui să fiți mândri în fiecare zi”.

„Îi ajutați așa pe ucraineni să se apere singuri și, ca să spunem lucrurilor pe nume, ei umilesc armata rusă de multe ori”, a continuat Biden.

SUA au trimis până acum Ucrainei 5.000 de rachete Javelin, iar alte țări încă 500. Însă acum americanii se confruntă cu problema de a aproviziona rapid și masiv Ucraina cu arme, fără a-și afecta propriul arsenal.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul