Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Legea compensării facturilor la energie este ineficientă și trebuie înlocuită de alt act normativ, consideră președintele PSD, Marcel Ciolacu. Plafonarea și compensarea facturilor nu funcționează în această formulă, consideră președintele PSD.

Necesitatea unui nou act normativ care să contrabalanseze scumpirile de pe piața energiei a fost decisă în ședința de coaliție, a precizat Ciolacu. Legea compensării facturilor la energie trebuie regândită, explică Ciolacu.

Funcţionăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere, ineficientă, neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea şi cu compensarea facturilor.

Va trebui cât de curând să avem o şedinţă de coaliţie şi să venim cu alt act normativ, ori prin OUG, ori facem sesiune extraordinară la Parlament şi venim cu el fiindcă atât la persoanele fizice, dar şi la companiile româneşti, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste preţuri şi totul este în lanţ pentru că nemaiavând producţie, nu mai ai export, nu mai ai venituri, se ajunge la şomaj.

Am reuşit să introducem de la început acel pachet social care are o destinaţie aproape 10 milioane de români şi am anticipat într-un fel ce se va întâmpla în luna ianuarie. Cred că trebuie făcută o şedinţă de coaliţie cu ministrul Energiei şi găsită altă modalitate, mult mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei”, a afirmat Marcel Ciolacu marți seara, într-o emisiune la Antena 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *