Legile securității naționale au fost finalizate și trimise în parlamen
Legile securității naționale au fost finalizate și trimise în parlamen

Legile securității naționale au fost finalizate și trimise în parlament spre votare, a anunțat ministrul apărării, Vasile Dîncu. El a vorbit joi seară și despre momentul „trist” de seara, când semnează demisiile din sistemul militar.

Social-democrații au prezentat bilanțul celor șase luni de guvernare, joi seara, iar Vasile Dîncu a fost unul dintre vorbitori.

Am finalizat pachetul privind securitatea naţională. Îl vom aduce în Parlament, îl vom discuta şi în partid, în comisiile parlamentare. Cred că e esențial pentru că au trecut mulţi ani de la integrarea noastră în NATO şi sunt multe lucruri care trebuie aduse la nivelul unor decizii”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit B1TV.

Ministrul Apărării a mai spus apoi că până acum nu a fost înțeleasă pe deplin realitatea privind situația financiară a militarilor, rezerviştilor și veteranilor.

El a precizat că a lansat în dezbatere în Guvern o Ordonanţă de Urgenţă referitoare la salarizarea personalului din sistemul naţional de apărare.

Sunt sigur că, fără a cere prietenului nostru Adrian (Câciu, ministrul Finanţelor) bani în plus, din bugetul nostru putem realiza acest lucru. E vorba despre stabilirea unui cuantum brut al salariilor şi al soldelor de bază, de posibilitatea actualizării de la data de 1 iulie 2022 a cuantumului soldei de grad, compensarea unor ore lucrate în serviciul de luptă, pe care nu ai cum să dai ore libere şi atunci să le compensăm în bani”, a explicat ministrul.

Social-democratul a mai precizat că există și alte proiecte legate de nevoile celor angajați în Armată.

Vasile Dîncu despre pensiile militarilor

Vasile Dîncu a mai spus apoi că un alt „capitol esențial” ține de „asigurarea unui cuantum rezonabil, echitabil pentru pensiile militare, a celor aflaţi în rezervă”.

Ministerul Apărării cere sprjinul PSD ca să susţinem proiectul privind modificarea şi completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare şi de stat şi instituirea unor măsuri de echilibru pentru pensiile militare. Documentul vizează mai ales eliminarea discriminărilor. Proiectul a fost blocat.

Cel mai trist moment al meu e spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de trai, de mobilitate militară, de foarte mici indemnizaţii pentru chirii şi alte lucruri”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *