Liviu Dragnea a pierdut o nouă bătălie. Tribunalul UE i-a respins cererea de anulare a raportului OLAF de la baza anchetei Tel Drum
Liviu Dragnea a pierdut o nouă bătălie. Tribunalul UE i-a respins cererea de anulare a raportului OLAF de la baza anchetei Tel Drum

Liviu Dragnea a pierdut încă o bătălie în justiție, de data aceasta legată de un dosar de corupție în care este anchetat de ceva vreme. Dragnea a încercat să obțină de la justiția europeană anularea unui raport care a stat la baza dosarului Tel Drum, aflat la DNA. Nu a reușit însă, pentru că plângerea sa nu a trecut nici de camera preliminară a Tribunalului UE.

Liviu Dragnea se află de un an la închisoare, dar nu pentru afacerile de corupție ale firmelor pe care le controlează în Teleoroman, ci pentru un banal dosar al angajatelor de la DGASPC -protecția socială din Teleorman- care nu dădeau pe la serviciu, deși erau plătite din banii statului- dar în schimb prestau diverse activități prin organizația județeană a PSD. Teoretic, fostul lider al PSD ar mai avea de executat doi ani și jumătate de închisoare, asta dacă nu îi vor fi scăzute zilele de muncă, compensările și nu va fi eliberat condiționat.

Dragnea mai are însă un dosar în lucru la DNA, și pe acesta a încercat să-l desființeze la Tribunalul UE.

În 2018, DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe un raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Raportul organizației europene de luptă antifraudă a încercat Dragnea să-l desființeze indirect, pentru că dacă acesta nu ar mai fi existat, dosarul de la DNA ar fi rămas fără obiect.

Liviu Dragnea nu mai putea ataca direct raportul OLAF, pentru că la acel moment trecuse termenul legal pentru această plângere, astfel că a ales o cale indirectă. El a acuzat faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat și prezumția de nevinovăție, arată PsNews.

În 2018, el atacase în justiție răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum.

Acum, Liviu Dragnea a pierdut procesul de la Tribunalul UE, care i-a apreciat acțiunea ca inadmisibilă. Tribunalul a respins astfel acțiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul