Liviu Dragnea comentează desemnarea lui Cioloș ca prim ministru
Liviu Dragnea comentează desemnarea lui Cioloș ca prim ministru

Liviu Dragnea comentează desemnarea lui Cioloș ca prim ministru și o consideră un nou capitol al influenței statelor străine în România. Dacă până acum avem influența Germaniei, de acum începe cea a Franței, consideră fostul lider al PSD.

În calitate de premier, liderul USR ar fi doar un pion, crede Dragnea. Practic, desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de premier ar însemna o puternică influență a Franței în România, după aproape un deceniu în care Germania s-a implicat puternic în țara noastră, prin intermediul președintelui Iohannis, susține Dragnea, potrivit B1TV.

Liviu Dragnea comentează desemnarea lui Cioloș. „ Cioloş? Foarte slab. Şi Cioloş nu are toate butoanele la el. Sunt din Franţa. Şi asta este marea problemă. Germania a gestionat zece ani ca şi influenţă majoră în România prin Klaus Iohannis, acum vrea Franţa începând cu 2024 prin Dacian Cioloş. Dar unul care să se gândească în primul rând la România, oare ţara asta chiar nu are şansa să îşi aleagă?”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul șef PSD nu i-a menajat nici pe foștii colegi. După îndepărtarea Guvernului Cîțu, social-democrații trebuiau să propună un premier, susține Dragnea.

„Din păcate, PSD a renunţat deliberat la componenta naţională a partidului, nu naţionalistă, naţională, patriotică. Ar fi trebuit să se bată pentru români prin orice acţiune politică posibilă”, a afirmat fostul lider PSD.

Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? Dacă l-am demis pe ăsta înseamnă că asta e prost şi rău pentru români şi îl dau la o parte şi dă-mi mie guvernarea că ţipi de un an dă-mi guvernarea. Cum nu o mai vrei? A, ţi-e frică de iarnă? Păi în politică atunci când vrei să faci lucruri şi chiar crezi în ceea ce spui, îţi mai asumi şi costul electoral”, a mai adăugat Dragnea, duminică seara.

După eliberarea din închisoare, Liviu Dragnea a pus bazele unui nou partid, Alianța Pentru România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *