Lucian Bode a dat în judecată Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, pentru a bloca un posibil verdict în dosarul de plagiat. Jurnalista specializată în materie de etică Emilia Șercan consideră că ministrul de interne încearcă să-și acopere urmele în scandalul de plagiat, și ar fi început asta deschizând procesul într-un județ pe care îl controlează politic.

Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, a dat în judecată Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), într-o încercare de a bloca emiterea unui previzibil verdict de plagiat referitor la teza sa de doctorat, scrie Emilia Șercan, pentru PressOne, arată B1TV.

Procesul a fost deschis în Sălaj, județ pe care Bode îl controlează politic. Ministrul e reprezentat de aceeași asociație de avocatură care a reușit deocamdată să blocheze și analiza tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL, de asemenea acuzat de plagiat.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 17 ianuarie numai că, potrivit surselor PressOne, noua decizie a Comisiei e așteptată chiar săptămâna viitoare, înainte de această dată. Dacă respectiva Comisie a UBB va anunța verdictul înainte de 17 ianuarie, procesul deschis de Lucian Bode va rămâne fără obiect.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *