Image default
Actualitate

Ludovic Orban anunță: Toate variantele sunt pe masă! Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorități parlamentare

Ludovic Orban anunță că PNL, USR PLUS şi UDMR continuă, joi, negocierile pentru formarea unei majorităţi pentru învestirea noului Guvern.

“Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui Guvern”, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după o întâlnire cu liderii USR PLUS şi UDMR, arătând că nu a fost stabilit un termen limită până la care să aibă loc această negociere.

Ludovic Orban a  precizat că rezultatele negocierilor vor fi comunicate împreună cu liderii USR PLUS şi UDMR pe măsură ce se ajunge la înţelegeri pe diferite teme.

Ludovic Orban anunță: Toate variantele sunt pe masă!

“Toate variantele sunt pe masă”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban

Și copreşedintele USR PLUS Dan Barna a informat că echipele de negociere privind programul de guvernare se vor întâlni, joi, de la ora 17,00.

“În această după-amiază, după ora 17,00, colegii din echipele programului politic vor începe să lucreze împreună, tocmai pentru că programul de guvernare este prioritatea principală a acestei viitoare coaliţii. Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde aşteptărilor românilor şi în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie şi situaţia economică şi în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung pe zona de justiţie, administraţie”, a precizat Barna, imediat după Ludovic Orban.

El a adăugat că vineri vor fi continuate discuţiile pe partea politică. “Practic, fiecare dintre partide şi-a exprimat în momentul de faţă mandatul. Suntem din nou la masa negocierii. (…) În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anume flexibilitate pentru a găsi acel tărâm comun prin care să constituim coaliţia. (…) Suntem disponibili să găsim o soluţie care într-adevăr să facă o coaliţie stabilă”, a susţinut liderul USR PLUS.

 Orban: Avem două variante de negociere

Ludovic Orban, preşedintele PNL, face primele declaraţii după ce alianţa USR PLUS a respins varianta în care liderul liberalilor să conducă un nou Executiv. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a declarat că l-ar desemna premier încă o dată pe Orban, dacă ar fi propus de o majoritate.

Related posts

De ce a interzis BEC Dâmbovița sloganul USR-PLUS „O Românie fără hoție”

Andrada Ionescu

Rareș Bogdan, despre relația cu USR-PLUS: „Este o stare de nervozitate, de mâhnire mai mult”

Andrada Ionescu

Lia Olguța Vasilescu, atac fără precedent la Victor Ponta. „Marș la coteț, potaie”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment