Image default
Actualitate

Ludovic Orban demisionează de la Camera Deputaţilor

Fostul lider PNL Ludovic Orban demisionează miercuri de la conducerea Camerei Deputaţilor, funcţie în care a fost ales în decembrie 2020.

Ludovic Orban, ales preşedinte al Camerei Deputaţilor în 22 decembrie 2020, cu 179 de voturi, contracandidatul său fiind liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis, ar urma să demisioneze oficial miercuri, la ora 12:00.

Anunţul demisiei a fost făcut chiar în discursul rostit după ce a pierdut şefia PNL în faţa lui Florin Cîţu, la Congresul PNL din 25 septembrie.

Două zile mai târziu,  Ludovic Orban a explicat că îşi va depune demisia la preşedintele partidului, iar în cazul în care, într- o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal.

”Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domnului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal”, a explicat atunci Ludovic Orban, fostul lider PNL.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu a declarat luni că partidul va avea o propunere pentru şefia Camerei Deputaţilor, care va fi stabilită prin vot în Biroul Executiv, după ce demisia lui Orban ”îşi va urma cursul”.

În ceea ce priveşte interimatul, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman, potenţial interimar, dar şi potenţial candidat pentru şefia Camerei, a ieşit, marţi, într-o declaraţie la Parlament, unde a afirmat că PNL va prelua interimatul la şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban, existând, în opinia sa, un precedent în 2017, când, după demisia lui Valeriu Zgonea, PSD l-a impus interimar pe Florin Iordache, scrie Adevărul.

Citește pe aceiași temă

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: “Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul”

Andrada Ionescu

Diana Şoşoacă, scandal în plenul Parlamentului: I s-a tăiat microfonul, dar a continuat să recite din Eminescu pentru Orban

Andrada Ionescu

Florin Cîțu îl pune la punct de Vlad Voiculescu: ”Nu are nicio atribuție domnul ministru al Sănătății…”

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu