Ludovic Orban este nemulțumit de evoluția campaniei de vaccinare
Ludovic Orban este nemulțumit de evoluția campaniei de vaccinare

Ludovic Orban este nemulțumit de evoluția campaniei de vaccinare și ar vrea măcar ca numărul persoanelor imunizate să ajungă spre media celorlalte țări din UE.

Ludovic Orban a reacționat după ce contracandidatul său la șefia liberalilor, premierul Florin Cîțu, a transmis un mesaj celor care contestă eficiența autorităților în campania de vaccinare, spunând că nu fac decât să acuze, în loc să se implice în campania de vaccinare.

Întrebat dacă se simte cumva responsabil pentru modul în care a evoluat campania, Ludovic Orban a punctat că a transmis mesaje prin care a încercat să convingă oamenii să se imunizeze dar, altfel, ca președinte al Camerei nu are atribuții în ceea ce privește campania de vaccinare, relatează B1TV.

Cum să fiu responsabil? Ce atribuții am ca președinte al Camerei Deputaților? Ca președinte PNL, am urmărit sistematic, am dat îndemnuri, am propus soluții, puteți lua declarațiile mele de acum 6 – 5 – 4 luni. Nu poate numai Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. E nevoie de implicare a foarte multor instituții, organizații profesionale, structuri pentru a crește rata de vaccinare” a spus Orban.

Acuma, nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Ăsta e obiectivul și obiectivul nostru e de a determina cât mai mulți români să se vaccineze”, a adăugat, nemulțumit, Ludovic Orban

Orban a mai susținut că în campania de imunizare trebuie implicate administrațiile locale și toate structurile „cu influență asupra oamenilor”: „Chiar și cu bisericile se poate purta o discuție, se poate încheia un acord”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.