ludovic orban
ludovic orban

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 23 martie, că fostul președinte Traian Băsescu trebuie să își dea demisia din funcția de europarlamentar în urma deciziei ÎCCJ care a stabilit că a colaborat cu Securitatea comunistă.

Fostul premier Ludovic Orban a precizat că ”s-a făcut dreptate, dar prea târziu”.

”Eu aş vrea să fie pedepsiţi toţi cei din servicii, toţi cei care au lucrat în CNSAS şi care au pitit aceste dosare, pentru că, dacă aceste dosare ar fi fost făcute publice după adoptarea legii privind organizarea şi funcţionarea CNSAS, (…) Băsescu nu mai ajungea preşedintele României, dar eu sunt convins că nu este singurul care a fost produsul Securităţii şi al serviciilor şi care a ajuns preşedinte sau care a ajuns în funcţii publice. Mă bucur că s-a făcut dreptate, mă bucur că instanţa, până la urmă, a aprobat evidenţa”, a afirmat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă la Parlament.

El a spus că, practic, această cercetare cu privire la Băsescu a fost făcută în CNSAS încă din 2006.

”Informaţii legate de colaborările lui Băsescu cu securitatea, suspiciuni au apărut public cu mult înainte ca Traian Băsescu să ajungă preşedintele României. Băsescu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de europarlamentar. Nu mai poate să reprezinte statul român pentru că face de râs România dacă el rămâne europarlamentar. Sunt convins că PPE, dacă nu l-a dat afară, îl va da afară imediat ca urmare a acestei hotărâri judecătoreşti”, a adăugat Ludovic Orban.

Reacția a venit după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), după ce instanța supremă a decis definitiv miercuri că a fost colaborator al Securității ca poliție politică.

  • Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces.
  • Voi face demersurile legale la CEDO”, a reacționat Băsescu pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *