Posted inActualitate

Ludovic Orban: Iohannis mi-a cerut personal să pun două persoane pe lista PNL la alegerile parlamentare

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Fostul lider al PNL Ludovic Orban susține că președintele Klaus Iohannis a intervenit personal și i-ar fi cerut să îi pună pe lista partidului la alegerile parlamentare din 2020 pe Nicolae Ciucă și pe Cătălin Predoiu: „Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache”.

Întrebat la ProfitNews cum l-a convins Nicolae Ciucă să îl pună pe lista PNL pentru un loc de senator în Dolj, Ludovic Orban a spus că nu actualul premier este cel care l-a convins, ci președintele Klaus Iohannis:

”Domnul Iohannis a intervenit personal la mine ca două persoane să fie prezente pe listă: Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu. Când m-am dus la Ciucă să-i propun să fie candidat, a spus: Categoric, nu!. I-am spus: Vorbește cu președintele, pentru că președintele mi-a făcut această sugestie, să-i spunem. După ce a vorbit Ciucă cu președintele, a acceptat”, a declarat Orban, potrivit transcriptului publicat de jurnalistul Sebastian Zachmann, citat de G4MEDIA.

În ceea ce privește candidatura lui Predoiu, Ludovic Orban a declarat că Iohannis a vorbit cu Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, care i-a oferit un loc pe liste.

”E un obicei ca partidele să pună, de la centru, tot felul de Agamiță Dandanache pe listele filialelor. Și eu m-am angajat în fața Congresului că nu mai pun niciun fel de Agamiță Dandanache. A trebuit să-mi încalc această înțelegere, pentru că Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache. A trebuit să uzez de faptul că Ciucă e susținut de președinte în fața organizației Dolj, care până la urmă l-a primit pe Ciucă candidat la Senat”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban și-a depus oficial demisia din PNL în 23 noiembrie 2021, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL.

„A trebuit să îmi încalc această înțelegere pentru că Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache. (…) A trebuit să uzez de susținerea lui Klaus Iohannis în fața organizației Dolj, care până la urmă l-a primit pe Ciucă candidat la Senat”, a adăugat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *