Ludovic Orban se vrea din nou premier, dacă va câștiga competiția
Ludovic Orban se vrea din nou premier, dacă va câștiga competiția

Ludovic Orban se vrea din nou premier, dacă va câștiga competiția din interiorul partidului, pentru că regula spune ca președintele partidului să îndeplinească și funcția de prim-ministru.

Președintele Camerei Deputaților urmărește ca după alegerile interne din PNL, programate pentru 25 septembrie, să-l înlocuiască pe Florin Cîțu în funcția de premier al României.

„Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Naţional Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanţa la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunităţile pe care le avem în perioada asta”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Președintele Camerei Deputaților, care a mai fost premier, a precizat că în cazul în care va câștiga alegerile interne, Iohannis ar trebui să se autosesizeze.

Preşedintele fiind responsabil, este posibil să se ajungă la nevoia ca preşedintele PNL să preia poziţia de premier”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban se vrea din nou premier. Luptă împotriva „neomarxismului-progresist”

După ce a fost trădat de majoritatea peneliștilor cu funcții-cheie în partid, Ludovic Orban se bazează pe votul membrilor cu notorietate la nivel local. La depunerea candidaturii, Orban a lăsat să se înțeleagă că spre deosebire de contracandidatul său, se poziționează mai aproape de zona tradiționalistă.

PNL este un promotor al valorilor românești, al tradițiilor românești, al personalității și identității românești, al caracteristicilor specifice care ne dau unicitate. PNL este un partid care susține instituții fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească.

PNL este un partid care deși susține constant modernizarea și dezvoltarea, respinge toate curentele neomarxist-progresiste, care în ultima vreme își fac loc pe nevăzute în mințile unor români. Suntem un partid puternic ancorat în tradiția poporului român. De-a lungul istoriei, PNL a fost un partener al Bisericii, un susținător al valorilor și moralei creștine. La fel ne vom manifesta și de-acum înainte”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.