Lupta împotriva corupției a fost tema principală înainte de alegeri în campania USR, dar acum nu pare să mai fie o problemă. O arată declarațiile recente ale președintelui formațiunii, Dan Barna.

care a spus acum despre corupție că „nu e o problemă” în ceea ce privește absorbția fondurilor europene pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență, fiind mai degrabă „marginală”.

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, într-o conferință de presă desfășurată miercuri, despre rolul investițiilor în relansarea economiei și s-a arătat de părere că România nu va avea o problemă cu finanțarea din fonduri europene în următorii ani, având la dispoziție Planul Național de Redresare și Reziliență, relatează Digi24.

Lupta împotriva corupției. În acest context, vicepremierul Dan Barna a declarat că miza este capacitatea de a genera proiecte de investiții pe fiecare sector, care să fie „suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți”. „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă”, a afirmat președintele USR, într-un contrast evident cu poziția promovată de formațiunea sa pe perioada în care se afla în opoziție, respectiv motto-ul „Fără penali în funcții publice”.

Provocarea reală pe care noi o avem este să creăm proiecte care să atragă acești bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu și colegii din guvern suntem obligați să-l câștigăm. Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu și în sistemul bancar, și în piața privată și resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european. Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”, a spus vicepremierul Dan Barna.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul