Remanierea lui Vlad Voiculescu nu a fost discutată la Guvern
Remanierea lui Vlad Voiculescu nu a fost discutată la Guvern

Remanierea lui Vlad Voiculescu nu a fost discutată la Guvern, iar acesta nu ar fi în conflict cu premierul Florin Cîțu, spune vicepremierul Kelemen Hunor.

Scandalul datelor despre vaccinare făcute publice de Vlad Voiculescu, deși apăreau date cu privire la serviciile de omformații din România este artificial, întreținut de presă, consideră Kelemen Hunor.

Nu e un scandal. Eu nu văd scandalul. Vin de la o întâlnire cu colegii de cabinet, eram împreună cu premierul și cu ministrul sănătății și cu alți colegi. Nu e niciun scandal. Poate e în presă. Nu știu, eu nu mă uit la presă, nu citesc de dimineață până seara. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal”, a dat asigurări liderul UDMR.

El a spus că trebuie să existe o comunicare bună între prim-ministru și miniștrii de linie. Astfel, Kelemen Hunor consideră că Vlad Voiculescu trebuia să dea dovadă de transparență și să-l informeze pe premier despre datele pe care vrea să le publice, astfel încât acesta să nu afle din presă.

Nu s-a supărat nimeni. Într-o coaliție apar astfel de chestiuni, mai ales la început. Transparența este necesară. Asta nu se poate pune sub semnul întrebării. Am susținut, vom susține o transparență în ceea ce privește deciziile, pregătirea deciziilor, mai ales în pandemie. Dacă vrem să existe încredere în autorități din partea cetățenilor, atunci transparența atunci trebuie să fie, dacă se poate, maximă. Pe de o parte. Pe de altă parte, când tu, un ministru, ministrul sănătății, de data aceasta, publici niște date, trebuie să vorbești cu premierul, că așa e corect. Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat și ce date ai pus pe site”, a spus Kelemen Hunor, miercuri seara, la Digi24.

„Ceea ce era de spus s-a spus, au fost publicate acele liste și toată lumea este de acord că trebuie să existe transparență, în limitele legale”, a menționat vicepremierul cu referire la remanierea lui Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă este un incident încheiat, Kelemen Hunor a spus: „Eu cred că da. Deci, stau împreună oamenii și la această oră, discută lucruri importante, despre PNRR, mă întorc și eu acolo, nu există niciun conflict. Deci, haideți să ne liniștim”, a îndemnat vicepremierul. „Niște discuții se întâmplă în orice coaliție, dacă vreți, la orice loc de muncă. Asta nu înseamnă că este un conflict”, a adăugat el.

Întrebat, în acest context, cine și cum face remanierea, Kelemen Hunor a precizat: „Nu am discutat de nicio remaniere. Premierul aici a clarificat lucrurile, am citit și eu astăzi după-amiază pe flux că nu a cerut demisia ministrului Voiculescu, deci nu e vorba de remaniere, nu s-a discutat acest lucru. Mecanismul este că premierul decide, în coaliție discută, bineînțeles că premierul face remaniere, cu președintele, dar în coaliție se discută cu liderii de partide și cu premierul, dacă este cazul, dar nu a fost cazul, nu s-a discutat acest lucru”, a încheiat Kelemen Hunor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *