Majorarea prețului energiei și criza energetică vor fi anchetate de procurori, pentru a se stabili dacă au fost comise infracțiuni. Ancheta a fost cerută de către ministrul justiției, Cătălin Predoiu, procurorului general al României, Gabriela Scutea.

Sunt vizate posibile infracţiuni comise în contextul crizei energiei şi al majorării preţului facturilor.

„Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis procurorului general Gabriela Scutea, astăzi, 13 ianuarie 2022, o adresă prin care, în temeiul art.132 alin.(1) din Constituţie şi art.69 alin.(3) teza II din Legea nr.304/2004, a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare potrivit competenţei legale pentru a descoperi, preveni şi combate eficient orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi înşelăciunea, abuzul în serviciu, concurenţa neloială, grup infracţional organizat, care pot afecta drepturile cetăţenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituţională a Ministerului Public”, transmite Ministerul Justiţiei, într-un comunicat.

După majorarea prețului energiei, ministrul Virgil Popescu a spus că lupta cu furnizorii este inegală, și că verificări se fac și la ANRE.

Oamenii trebuie să știe că ANRE are un call-center foarte mare, poate prelua foarte multe apeluri. ANRE a început un control către marii furnizori și mă bucur că se face lumină și că se coordonează cu ANPC ca să facem lumină în aceste cazuri. Procedura există” a spus demnitarul.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că Guvernul Ciucă are cadrul legal la dispoziție pentru a dispune măsuri de combatere a creşterii excesive a preţurilor în situaţii excepţionale. Ciolacu a mai spus că problema facturilor ar trebui discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Ciolacu a susținut că românii nu vor să mai audă vorbe la televizor, ci așteaptă soluții de la această coaliție de guvernare, mai ales că ea se bucură de o majoritate parlamentară confortabilă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *