Marcel Ciolacu a acuzat voalat Guvenul de măsluirea datelor
Marcel Ciolacu a acuzat voalat Guvenul de măsluirea datelor

Marcel Ciolacu a acuzat voalat Guvenul de măsluirea datelor prvind creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, chiar la momentul în care cer în parlament votul asupra prelungirii stării de urgență. Este un gest iresponsabil și un act „profund imoral” i-a dat replica Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat duminică seara că luni sau marți va fi emisă hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, care mai api necesită încuviințare din partea parlamentarilor.

Orban a răspuns şi acuzaţiilor lui Ciolacu care a susţinut că Guvernul manipulează datele legate de îmbolnăvirile cu COVID-19.

„Tot procesul de diagnosticare este coordonat de MS şi de INSP, diagnosticarea se face la nişte centre acreditate care sunt în spitale dintre care unele sunt în subordinea autorităţilor locale (…) Toate datele care sunt date publicităţii sunt reale, reprezintă adevărul. Din păcate, în ultimele 4 zile constatăm o creştere. (…) Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă, reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral pentru că face parte dintr-o campanie a PSD instrumentată de PSD care urmăreşte exact să-i determine o oameni să nu respecte regulile. Parcă vor să le facă rău oamenilor numai ca să câştige ei politic, numai ca să obţină câştig electoral electoral. Este un comportament inacceptabil, un comportament pe care-l resping categoric şi pe care-l condamn public. Virusul este un pericol, virusul se răspândeşte în comunitate“, a declarat premierul la B1TV.

Decizia de prelungire a stării de alertă nu este una politică, ci cerută de specialiști, a mai spus Orban

„Există un risc major, aici nu e vorba de lucruri neimportante, e vorba de sănătatea oamenilor, de viaţa oamenilor“, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, „măsurile de relaxare au crescut interacţiunea între oameni, creşterea numărului de contacte între oameni“ şi este normal să crească riscul de răspândire a virusului.

Marcel Ciolacu a acuzat că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din „manipularea“ pregătită de către Guvern, întrucât PSD nu intenționează să voteze starea de alertă.

Ciolacu a precizat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota sub nicio formă starea de alertă în forma în care a fost şi nici pentru o perioadă mai mare de 15 zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *