marcel ciolacu
marcel ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit, în emisiunea Punctul Culminant, prezentată de Victor Ciutacu la România TV, despre atacurile recente ale liberalilor, în frunte cu Florin Cîţu, la adresa miniştrilor social-democraţi Budăi şi Rafila.

„O evaluare a unui ministru o face premierul. Domnul Ciuca nu are nicio problema, poate doar pe modul de comunicare al domnului Budai. Domnul Budai a facut ce trebuie, ce ar face orice social-democrat. Eu ii rog pe toti membrii acestei coalitii sa vada atitudinea PSD si sa ne concentram pe solutii pentru probleme. Pentru ca nu avem alegeri, ca sa facem campanie. Daca doresc alegeri, noi putem iesi de la guvernare si facem alegeri.”, a spus Marcel Ciolacu, ca o ameninţare pentru colegii de coaliţie liberali, la RTV.

Florin Cîţu, preşedintele PNL, îi reproșase  lui Marcel Ciolacu că, într-o situație de criză, adoptă un discurs populist care puține în pericol capacitatea României de a se finanța la dobânzi bune, referindu-se în principal la discuţia din coaliţie legată de creşterea pensiilor.

„Evident că ne dorim cu toții creșteri de pensii și de salarii. Aici eu nu prea înțeleg mesajele care vin din partea PSD. Când am făcut această coaliție, am discutat și au recunoscut că nu se poate creștere de 40% la pensii, cum au promis. Era loc, din punct de vedere al PNRR, puteai să crești pensiile, dar nu ai cum să le plătești. Doar din deficit, nu avem venituri. PSD promite multe, dar când nu este să facă, nu poate să facă. S-a luat decizia la începutul anului ca toți să fim cumpătați. PNL va susține orice demers de creștere a salariilor, a pensiilor, dacă toate acestea nu dezechilibrează economia. Din spațiul public trebuie scoasă ideea că cineva se opune. Rugămintea pentru partenerii noștri de compromis este să nu mai promită ce nu putem face”, a declarat Cîțu, la TVR1, referitor la declarația lui Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *