marcel ciolacu
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a adus clarificări în legătură cu creșterea pensiilor şi a comentat afirmațiile din PNL privind renegocierea PNRR.

Întrebat în ce stadiu se află coaliţia, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus:

„PSD nu a intrat la guvernare şi nu a constituit aceasta coaliție pentru a ne certa. Departe de noi acest gând. Domnul Budăi a susţinut şi făcut ceea ce face orice ministru care ţine în primul rând cu românii.Noi avem o negociere la PNRR, la reforma pensiilor cuprinsă o anvelopă de 9,4%”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

„În această anvelopă în acest moment din sistemul romanesc nu sunt prinse pensiile de serviciu respectiv pensiile militarilor, pensiile poliţiştilor, pensiilor speciale.Ne încadrăm fără aceste pensii de serviciu la o anvelopă de 8.2%. Dacă le adăugăm la întreaga anvelopă cum ne şi cere comisia prin jalonul cu reforma pensiilor ne vom trezi că pensiile în România pe următorii zeci de ani nu vor mai putea fi modificate şi este o aberație totală. Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget”, spune Marcel Ciolacu.

„Nu mergem cu renegocieri mergem cu o optimizare. Am pierdut 2 miliarde de euro din granturi. Ministrul Budăi va trebui să meargă la comisie să vadă cum poate optimiza şi de unde pierdem aceşti bani”, a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți că există mai multe propuneri de modificare a regulamentului Camerei și că „astăzi vom avea un proiect” care să nu mai permită incidente precum cel de luni, când co-președintele AUR, George Simion, l-a agresat pe ministrul PNL al energiei, Virgil Popescu.

Ciolacu a spus că va exista „o formă de modificare în regulament, ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, pentru că „totuși, vorbim de Parlamentul României, vorbim de România, membră a Uniunii Europene”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *