Image default
Actualitate

Marcel Ciolacu forțează mâna lui Iohannis: Legea privind data alegerilor va trece săptămâna viitoare prin Parlament

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ şi va fi trimis la promulgare până în data de 6 noiembrie, când trebuie să înceapă campania electorală.

„Noi am trimis legea la promulgat, au atacat-o (cei de la PNL la Curtea Constituţională – n.r.). Acum o să o trecem până la urmă prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă. (…) Nu credeţi cumva că Guvernul ar trebui să fie responsabil să stopeze acest trend ascendent al infectărilor, nu să-l multiplice? Noi nu facem niciun efort să-l stopăm. E o problemă dacă începe campania. Săptămâna viitoare nu începe campania, va fi campanie după data de 6 (noiembrie – n.r.), până pe data de 6, legea va fi trimisă la promulgare, iar preşedintele să hotărască ce vrea să facă”, a spus Ciolacu, la sediul PSD, înaintea  consiliului Politic Naţional al partidului.

Marcel Ciolacu: Legea privind data alegerilor va trece săptămâna viitoare prin Parlament

Marcel Ciolacu a  menţionat că situaţia din Senat va fi deblocată, senatorul Ion Ganea urmând să fie exclus din partid în şedinţa Consiliului şi înlocuit din Biroul permanent.

Consiliul Politic Naţional al PSD a fost convocat pentru joi, la ora 12,00, pe ordinea de zi aflându-se propunerea de excludere a parlamentarului Ion Ganea.

“Preşedintele Iohannis şi PNL, care vor alegeri cu orice preţ fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de trei zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop – acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia”, a declarat senatorul PSD Radu Oprea miercuri.

Acesta a afirmat că, după ce îi va fi retras sprijinul lui Ion Ganea, acesta va fi înlocuit din funcţia de secretar al Biroului permanent al Senatului, într-o şedinţă de plen, iar PSD va relua procedurile pentru punerea pe ordinea de zi a legii privind alegerile parlamentare, scrie Agerpres.

Şedinţele Biroului permanent al Senatului care aveau pe ordinea de zi repartizarea la comisii pentru dezbatere a cererii de reexaminare a legii care stabileşte că Parlamentul, şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor au fost amânate de mai multe ori din lipsă de cvorum.

 

Related posts

Klaus Iohannis: Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic, indiferent că le place sau nu pesediştilor, am să fac evaluări

Andrada Ionescu

PSD a preluat opt comisii parlamentare. Ciolacu se declară mulțumit

Constantinescu Gabriel

PSD anunță moțiune de cenzură și sesizarea Curții Constituționale. Miza: alegerile locale în două tururi

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment