marcel ciolacu
marcel ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că „nu e adeptul” scăderii TVA la combustibul și a dat exemplul Germaniei, unde prețul la pompă a rămas ridicat în ciuda reducerii de taxe. El a atacat Consiliul Concurenței pe motiv că faca anchete care durează prea mult timp și a sugerat că reprezentanții Consiliului ar trebui să demisioneze.

„Nu nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură cu 0,5 bani din acciză doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane şi pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Digi 24.

„Ce mă mir eu este altceva: 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră şi pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a continuat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că Guvernul va adopta o ordonanţă legată de prețurile speculative.

„Ce am stabilit în coaliţie e că săptămâna viitoare, cred, se va da acea ordonanţă cu antispecula, astfel încât Guvernul să aibă nişte instrumente clare, şi am văzut şi în Germania că au aceeaşi abordare după ce s-au păcălit, deducând TVA dar combustibilul scumpindu-se în continuare. Vedem, ca să nu aşteptăm 5 ani o anchetă a Consiliului Concurenţei. Este vorba de un preţ speculativ. Guvernul trebuie să aibă instrumente, de săptămâna viitoare Guvernul va avea aceste instrumente şi pe urmă vedem efectul”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.